Hírek

2011. augusztusi hírek

2008. január 18.

Bevezető

Igen, még élek, kösz a kérdést. Őszintén szólva ez a frissítés sem jött volna létre, ha nem teszek a héten egy felelőtlen kijelentést, miszerint ha lediplomázom, hozzányúlok végre a C64 H.Q.-hoz (illetve akkor sem lennék most itt, ha meghúznak). És még mindig az őszinteségnél maradva, jó volt újra C64-közelbe kerülni, úgyhogy ezen felbuzdulva akár egy játékos frissítést is összedobhatnék valamikor (mert ezúttal sincs egy darab sem). Meglátjuk, mit hoz a jövő...

Az előző frissítés óta eltelt sok-sok idő, és például ilyesmik történtek. Durván egy éve, tavaly januárban már megint megkerestek a szartv2-től C64-ügyben, de mivel még mindig nem futotta plasztikai sebészre, passzoltam (esetleg vicces lett volna eltorzított hanggal és kitakart fejjel dicsőíteni a masinát). Aztán nemrég kétszer is említésre került a H.Q. az Index cikkeiben. Az elsőben csak mint "rajongói oldal" szerepel, de Stöki cikke korrekt módon nevén nevezi a gyermeket. Innen is köszi az ingyenreklámért, volt is eredménye: kicsit megnőtt a C64-gyel kapcsolatos email forgalmam, az oldal látogatottsága pedig megduplázódott(!) decemberben az előző havihoz képest. Ezen kívül egy, a jogvédelmet boncolgató cikkben is az oldal kapta az egyik főszerepet, amiért szintén köszi Rambo kartársnak!

Ennyit a dicsekvésről, most pedig lesz szíves mindenki előrendelni a Machinae Supremacy február 13-án megjelenő 3. albumát, és ha még nincs meg, berendelni mellé az első kettőt is. Tudjátok, ők hozták el nekünk a Giana Sisters és a Chuck Rock feldolgozásokat, hogy a Sidology trilógiáról ne is beszéljek (dehogynem, minden C64 rajongónak kötelezők, és a banda oldaláról le is tölthetők!). Az albumokon nincs C64-gyel kapcsolatos dolog, hacsak a SID Station nevű kütyű intenzív használatát nem tekintjük annak. Márpedig annak tekintjük.

No, ennyi elég is volt bevezetőnek, lássuk, miből élünk. Ja, majd' elfelejtettem, nemsokára 8 éves lesz az oldal.

Emulátor

CCS64 v3.4 és (Win)VICE v1.22.

Utility

HVSC #43-47.

Most Wanted List

Meglett A nyuszi olvasni tanít! Köszi Jánosnak és Lacinak is! Keresem viszont egyrészt a többi cuccot, másrészt pedig a Csodálatos Simon című Deltasoft-játékot.

Csalások

Mail Order Monsters és Son of Blagger buhera.

Linkek

Kiszedtem pár nem működő oldalt, és pakoltam be néhány újat is.

Doksik, stb.

Doksik: fourth protocol, ace, newcomer, beach head 2, donald duck's playground.

Térképek: bride of frankenstein, first samurai, modem wars, quo vadis, short circuit, son of blagger, space talisman, trollie wallie (thx, Sheme!), winnie the pooh.

Leírások: nincs fent új, mert lusta voltam a 100+ végigjátszást szortírozni, de köszi Viktornak a 2 nap 4 óra, Tamásnak a Mainframe, és The Vortexnek az Arcana leírását!

Játékok

Mindössze a Centauri Alliance-ból tettem fel egy másik verziót, mert a Hotline-törés fagyogat (köszi, Sogun!). Közben persze gyűlnek a cuccok dögivel, többek között Dulakh-nak és Zcsabinak hála.

Ismertetőket azért pakoltam fel, hogy legyen mit olvasgatni: Ardy the Aardvark (Aliens), Aztec Challenge (Kytron), President (Sünmadár), IK+ (Lüke), Bburago Rally, Detective Game, Die Hard, Dig Dug, Double Falcon, Green Beret, Zorro (GreGor), Living Daylights (Lacee), ACE (Laci), The Last V8, Archon (Szabolcs), Space Taxi (Erik), Tir Na Nog (TrX/CnS), Quark IX, Arctic Shipwreck, Save Me Brave Knight (Viktor, az egyik fejlesztő!). Köszi mindenkinek!

2006. májusi hírek